INFORMACIJE NA  064 00 50 141

Bespovratna sredstva za nabavku opreme za zaštitu bilja 2016

Važna napomena:

Pravilnik o podsticajima u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji je važeći (ako je objavljen 2014. godine) sve dok se ne objavi novi pravilnik.

Pravilnikom o podsticajima za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju definisana su bespovratna sredstva koja se mogu dobiti za nabavku sledeće nove opreme, mehanizacije i materijala za zaštitu od bolesti, štetočina, korova, grada, niskih i visokih temperatura:

1. Protivgradna mreža sa nosačima
2. Materijali za pokrivanje povrtarskih i voćarsko-vinogradarskih kultura i cveća, u cilju zaštite od mraza - agrotekstil
3. Rasipači mineralnih đubriva minimalnog kapaciteta 1000 litara
4. Materijali za pokrivanje voćarsko - vinogradarskih kultura, povrća i cveća, u cilju zaštite od visokih temperatura - meža za senčenje
5. Traktorske prskalice maksimalne zapremine 2000 litara (pogledajte našu ponudu prskalica)        
6. Atomizeri (pogledajute našu ponudu atomizera )
7. Rotositnilice - rotofreze (pogledajte našu ponudu freza)
8. Frostbusteri gorionici (priključna mašina)
9. Zadimljivači (fogeri)

Subvencionisanje nabavne cene opreme za nabavku novih priključnih mašina i opreme za setvu, sadnju i berbu iznosi 40-55% od iznosa cene bez PDV-a.Iznos podsticaja zavisi od toga da li se korisnik podsticaja nalazi u marginalnom području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi ili ne.
Ukoliko se korisnik nalazi u marginalnom području, iznos podsticaja je 55% od cene bez poreza.

Pravo na podsticanje ima:

1. Fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva
2. Preduzetnik
3. Pravna lica - privredno društvo, zemljoradnička zadruga i srednja škola

Granica za površinu zemljišta kada je zahtev za podsticaje u pitanju, je maksimalno 50 ha prijavljeno pod biljnom kulturom za koju se oprema i mehanizacija koriste.

Najviši ukupni iznos podsticaja po podnosiocu zahteva je 2.000.000.000 dinara.

Predmetna oprema i mehanizacija mora biti kupljena od 1. januara do 15. oktobra tekuće godine.

Iznos pojedinačnog računa kao i iznos za svaku pojedinu stavku na računu mora biti veći od 50.000 din.

Zahtev za za korišćenje podsticaja podnosi se Upravi za agrarna plaćanja za svaku kalendarsku godinu, u periodu od 1.maja do 15. oktobra tekuće godine.

Za korisnike sa teritorije AP Vojvodine neophodna je potvrda od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da podnosilac zahteva za podsticaje nije dobio subvencije, bespovratna sredstva ili donaciju po istom osnovu za predmetnu opremu i mehanizaciju.

Još jedna novina je i potvrda od strane lokalne samouprave (grada ili opštine) da podnosilac zahteva za podsticaje nije dobio subvencije, bespovratna sredstva ili donaciju po istom osnovu za predmetnu opremu i mehanizaciju.


Pravilnik o podsticajima za primarnu poljoprivrednu proizvodnju možete preuzeti OVDE

 

izvor: subvencije.rs

atomizer u voćnjaku

NAJNOVIJE!!!

BLOG

Sajam poljoprivrede AGRA

Sajam poljoprivrede AGRA po 54 put

Ovogodišnji sajam poljoprivrede u organizaciji "Pomurski sejem" održan od 20. do 25. avgusta, nastavio je trend rasta. Mada je Gornja Radgona manje mesto na severu Slovenije, sajmu koji se u njemu organizuje polazi za rukom da svake godine beleži porast posetioca.

opširnije ...

Kupus - zbijenost glavice i kvalitet

Dokazano je da obilno đubrenje azotom bez adekvatne količine lako pristupačnog fosfora i kalijuma u zemljištu dovodi do formiranja slabo zbijenih, rastresitih, slabo čvrstih glavica. Zbijenost glavice kupusa određuje kvalitet.

opširnije ...

servis kombajna

Kvarovi na kombajnima u 2015.

Da se malo okrenemo i opišemo koji su nedostaci i kvarovi uočeni prošle, 2015.godine prilikom pregleda kombajna. Uočeno je dosta stradalih silent blokova, pa je bilo i dosta prekida pregleda dok se taj problem nije rešio...

opširnije ...

crni beli crveni luk

Njegovo visočanstvo LUK

Luk kao osnova mnogih jela – bilo da je sirov, dinstan ili pečen. Teško bi bilo zamisliti bilo koju kuhinju bez njega, jer predstavlja jedan od prirodnih sastojaka koji se najčešće koristi. Luk je dugo vremena poštovan, ne samo zbog ...

opširnije ...

PARTNERI