INFORMACIJE NA  064 00 50 141

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni sajam je najznačajnija priredba koja se održava na Novosadskom sajmu, ali i važan poslovni događaj u oblasti agrara u ovom delu Evrope.
Ove godine održaće se od 14. do 20. maja.

Ove godine na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu predstaviće se izlagači iz 60 zemalja i najznačajniji domaći privrednici iz oblasti agrara i privrednih grana koje imaju veze s poljoprivredom, rekao je na konferenciji za novinare Nebojša Drakulić, direktor Direkcije za komercijalne poslove Novosadskog sajma.

"Ove godine biće značajno veće učešće izlagača iz Kine, te će našim proizvođačima i posetiocima biti prezentovani vrhunski proizvodi iz te zemlje, u okviru izložbe “Premium brands from China”, a objedinjeni nastup više od 30 kompanija iz te azijske zemlje biće svojevrstan “sajam u sajmu”, najavio je Drakulić i dodao da će biti organizovane i kolektivne izložbe Italije, koja je ove godine Zemlja partner, Holandije, Mađarske, Austrije, Republike Srpske, Turske, Češke, a posle više od deset godina će se predstaviti i izlagači iz Španije.

Posetiocima sajma će na izložbi poljoprivredne mehanizacije biti predstavljeni najpoznatiji svetski brendovi i noviteti.Poljoprivredne mašine, traktori, kombajni, priključne mašine, oprema i delovi čine više od 50 odsto ukupnog otvorenog izložbenog prostora na Sajmištu. Biće izloženi i noviteti koji su predstavljeni na najpoznatijim svetskim sajmovima, istakao je Drakulić.

Prema rečima generalnog sekretara Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije Đorđa Miškovića, to udruženje je prvi put posle devet godina, koliko postoji, zakupilo oko 20.000 metara kvadratnih otvorenog izložbenog prostora i još oko 1.000 kvadrata u zatvorenom.

Na štandovima članica udruženja biće predstavljeno oko 1.500 probranih mašina, među kojima su i one koje su ponele priznanja na sajmovima u Hanoveru i Parizu, rekao je Mišković i dodao da su svi pripremili povoljnije uslove pri kupovini i novitete u ponudi.

Agropanonka, koja na Poljoprivrednom sajmu izlaže već 19 godina, najavila je najpovoljnije uslove za kupovinu mehanizacije do sada. Kamata pri kupovini poljoprivredne mehanizacije u dinarskim kreditima će biti od 0 % do 3 % u zavisnosti od roka otplate, rekao je generalni direktor kompanije Agropanonka Dragoljub Švonja. On je dodao da je to omogućeno zahvaljujući programu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koje je prvi put ove godine omogućilo da poljoprivredna mehanizacije bude kupljena uz subvencije.
Pored toga, kako je Švonja naveo, za kupovinu priključnih mašina i sistema za zalivanje Ministarstvo poljoprivrede je obezbedilo povraćaj sredstava u iznosu 45–55 odsto u zavisnosti od razvijenosti opštine iz koje je kupac.

Ulaznice za 83. međunarodni poljoprivredni sajam ostaje nepromenjene u odnosu na prethodne godine. Pojedinačna ulaznica će koštati 500 dinara, kolektivne, za grupe od 15 i više ljudi, staju 350, dok kolektivne posete đaka i studenata, penzioneri i deca od 7 do 12 godina ulaz na Poljoprivredni sajam plaćaju 200 dinara.

izvor: poljosfera.rs

sajam poljoprivrede novi sad

NAJNOVIJE!!!

BLOG

Sajam poljoprivrede AGRA

Sajam poljoprivrede AGRA po 54 put

Ovogodišnji sajam poljoprivrede u organizaciji "Pomurski sejem" održan od 20. do 25. avgusta, nastavio je trend rasta. Mada je Gornja Radgona manje mesto na severu Slovenije, sajmu koji se u njemu organizuje polazi za rukom da svake godine beleži porast posetioca.

opširnije ...

Kupus - zbijenost glavice i kvalitet

Dokazano je da obilno đubrenje azotom bez adekvatne količine lako pristupačnog fosfora i kalijuma u zemljištu dovodi do formiranja slabo zbijenih, rastresitih, slabo čvrstih glavica. Zbijenost glavice kupusa određuje kvalitet.

opširnije ...

servis kombajna

Kvarovi na kombajnima u 2015.

Da se malo okrenemo i opišemo koji su nedostaci i kvarovi uočeni prošle, 2015.godine prilikom pregleda kombajna. Uočeno je dosta stradalih silent blokova, pa je bilo i dosta prekida pregleda dok se taj problem nije rešio...

opširnije ...

crni beli crveni luk

Njegovo visočanstvo LUK

Luk kao osnova mnogih jela – bilo da je sirov, dinstan ili pečen. Teško bi bilo zamisliti bilo koju kuhinju bez njega, jer predstavlja jedan od prirodnih sastojaka koji se najčešće koristi. Luk je dugo vremena poštovan, ne samo zbog ...

opširnije ...

PARTNERI