INFORMACIJE NA  064 00 50 141

Upis u Vinogradarski registar

Zakonom o vinu predviđena je obaveza upisa u Vinogradarski registar pravnih, odnosno, fizičkih lica i preduzetnika koji proizvode grožđe namenjeno prometu.

Pravna, odnosno, fizička lica i preduzetnici koji proizvode grožđe koje nije namenjeno prometu, a imaju u vlasništvu, zakupu manje od 0,1 ha (10 ari) vinograda ne podležu zakonskoj obavezi upisa u Vinogradarski registar.

Proizvođači grožđa se upisuju u Vinogradarski registar predajom popunjenog Zahteva za upis u Vinogradarski registar (VV1 obrazac) koji dobijaju uz dokumentaciju za obnovu registracije od Uprave za trezor.

Popunjeni zahtev se predaje najbližoj filijali Uprave za trezor, Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine ili nekoj od Stručnih organizacija za vođenje vinogradarskog registra.

Uz popunjen zahtev treba predati i sledeća dokumenta:

- izvod iz Registra privrednih subjekata,
- izvod iz katastra nepokretnosti ikopije planova za katactarske parcele na kojima se nalaze vinogradarske percele koje se upisuju u Registar,
- ugovor o zakupu, korišćenju, odnosno dokument kojim se potvrđuje da dati proizvođač proizvodi grožđe na svojim vinogradarskim parcelama, kao i - dokaz o uplaćenim administrativnim taksama.
 

Izvor: poljosfera.rs

upis proizvođača grožđa

NAJNOVIJE!!!

BLOG

Sajam poljoprivrede AGRA

Sajam poljoprivrede AGRA po 54 put

Ovogodišnji sajam poljoprivrede u organizaciji "Pomurski sejem" održan od 20. do 25. avgusta, nastavio je trend rasta. Mada je Gornja Radgona manje mesto na severu Slovenije, sajmu koji se u njemu organizuje polazi za rukom da svake godine beleži porast posetioca.

opširnije ...

Kupus - zbijenost glavice i kvalitet

Dokazano je da obilno đubrenje azotom bez adekvatne količine lako pristupačnog fosfora i kalijuma u zemljištu dovodi do formiranja slabo zbijenih, rastresitih, slabo čvrstih glavica. Zbijenost glavice kupusa određuje kvalitet.

opširnije ...

servis kombajna

Kvarovi na kombajnima u 2015.

Da se malo okrenemo i opišemo koji su nedostaci i kvarovi uočeni prošle, 2015.godine prilikom pregleda kombajna. Uočeno je dosta stradalih silent blokova, pa je bilo i dosta prekida pregleda dok se taj problem nije rešio...

opširnije ...

crni beli crveni luk

Njegovo visočanstvo LUK

Luk kao osnova mnogih jela – bilo da je sirov, dinstan ili pečen. Teško bi bilo zamisliti bilo koju kuhinju bez njega, jer predstavlja jedan od prirodnih sastojaka koji se najčešće koristi. Luk je dugo vremena poštovan, ne samo zbog ...

opširnije ...

PARTNERI