INFORMACIJE NA  064 00 50 141

Zaštita koštičavog voća pred zimu

Zasade koštičavog voća neophodno je zaštititi preparatima na bazi bakra u fenofazi opadanja lišća.
Tretman treba obaviti kada je opalo 40-50% lišća kako bi depozit preparata dospeo na rane na lastarima, koje nastaju prilikom opadanja lišća.

Ove rane su ulazna mesta za infekcije gljivama Stigmina carpophilla - prouzrokovača šupljikavosti lista i Cytospora cincta - prouzrokovača rak rana i sušenja voćaka.

Takođe, ovaj tretman utiče i na smanjivanje infektivnog potencijala patogena kao što su - Taphrina deformans - prouzrokovač kovrdžavosti lista breskve i gljive iz roda Monilinia.
Ovim tretiranjem suzbija se i fitopatogena bakterija Pseudomonas syringe pv.syringe.

Tretman treba izvesti po mirnom i suvom vremenu, kada je temperatura vazduha iznad 8°C.
Posebnu pažnju obratiti na kvalitet tretiranja jer je neophodno da depozit bakra dospe do svih mesta prezimljavanja patogena. Ukoliko nakon tretiranja nastupe duži topli i kišoviti periodi vremena, preporučuje se ponavljanje ovog tretmana.

Registrovani preparat na bazi bakra iz programa Galenike Fitofarmacije je

BAKARNI OKSIHLORID 50 u koncentraciji od 0,5-0,75%

Pre upotrebe preparata obavezno je pročitati uputstvo i ponašati se u skladu sa preporukama!

izvor: agrobiznis.biz

koštičavo voće

NAJNOVIJE!!!

BLOG

Sajam poljoprivrede AGRA

Sajam poljoprivrede AGRA po 54 put

Ovogodišnji sajam poljoprivrede u organizaciji "Pomurski sejem" održan od 20. do 25. avgusta, nastavio je trend rasta. Mada je Gornja Radgona manje mesto na severu Slovenije, sajmu koji se u njemu organizuje polazi za rukom da svake godine beleži porast posetioca.

opširnije ...

Kupus - zbijenost glavice i kvalitet

Dokazano je da obilno đubrenje azotom bez adekvatne količine lako pristupačnog fosfora i kalijuma u zemljištu dovodi do formiranja slabo zbijenih, rastresitih, slabo čvrstih glavica. Zbijenost glavice kupusa određuje kvalitet.

opširnije ...

servis kombajna

Kvarovi na kombajnima u 2015.

Da se malo okrenemo i opišemo koji su nedostaci i kvarovi uočeni prošle, 2015.godine prilikom pregleda kombajna. Uočeno je dosta stradalih silent blokova, pa je bilo i dosta prekida pregleda dok se taj problem nije rešio...

opširnije ...

crni beli crveni luk

Njegovo visočanstvo LUK

Luk kao osnova mnogih jela – bilo da je sirov, dinstan ili pečen. Teško bi bilo zamisliti bilo koju kuhinju bez njega, jer predstavlja jedan od prirodnih sastojaka koji se najčešće koristi. Luk je dugo vremena poštovan, ne samo zbog ...

opširnije ...

PARTNERI