INFORMACIJE NA  064 00 50 141

Tresač plodova Cifarelli SC 605

1750 €

Tresač plodova Cifarelli SC 605 je odlična i efikasna mašina, italijanske proizvodnje, za berbu višanja, šljiva, maslina, lešnika i sličnih plodova.

Ovaj vibracioni tresač olakšava berbu, skraćuje vreme branja, smanjuje broj potrebnih pomoćnih radnika i time vlasniku voćnjaka pravi fantastičnu računicu po kojoj je definitivno u prednosti!
 
U pravom trenutku zrelosti voća može se obrati i do 2000 kg dnevno, sa padom od 90-95% voća.

Frekvencija i drška tresača dizajnirani su tako da ne oštećuju biljku i njene pupoljke. Antivibracioni sistem nalazi se na dršci i čini ovaj uređaj pogodnim za dužu upotrebu jer su vibracije svedene na minimum tj.oslobađa korisnika od vibracija i time olakšava rad.

Ručke su potpuno izolovane od štapa i od motora. Smanjenje vibracija je do 4 puta veće nego sa mašinom bez antivibracionog sistema.

Isplativost, efikasnost, dugotrajnost i pouzdanost ovog inzvarednog tresača plodova, korisniku je jasna i evidentna već nakon prve berbe većeg voćnjaka...

Na ovu mašinu država daje subvenciju od 40%
 

Tehničke karakteristike:

Model tresača: SC605

Veličina rezervoara goriva: 1.5 L

Motor: CIfarelli C5, vazdušno hlađenje

Kubikaža: 52 CC

Širina kuke: 45 mm

Dužina ruke: 3,8 m

Težina praznog uređaja: 11,3 kg

Karburator: membranski

Gorivo: mešavina

Tip motora: dvotaktni

Broj vibracija u minuti: preko 2200

Dužina aparata bez ruke:  77 MM

Cena: 1750 eur.

Isporuka na Vašu kućnu adresu.

Kontakt za poručivanje: 064 00 50 141

Video zapis tresača plodova u jednom voćnjaku - berba višanja


Jedna mašina i desetak radnika koji su za efektivno 8 i po sati ubrali 5.850 kg.višanja.
Da napomenemo da je ovo prvi dan berbe i da ekipa nije uhodana.

Gusta sadnja ne omogućava ulazak velikih mašina za branje a teleskopska šipka koja se izvlači do 3,8 metara lagano hvata svaku granu. Pritiskom na dugme aktivira se tresač koji kratko strese gotovo sve višnje na njoj.

Kalkulacija je sledeća:
– radnici su plaćeni 18.000 din
– ubrano je 5.850 kg.

Ako podelimo 18.000 dinara sa 5.850 kg, dolazimo do cene da nas je kilogram branja koštao 3.08 dinara. Ako znamo da cena branja po kilogramu košta 15 – 18 dinara nije teško izračunati zaradu. Ako je današnja razlika u ceni 650 evra onda će se ovaj tresač isplatiti za manje od tri dana.
  Jedno stablo „oslobođeno je“ svih plodova za manje od tri minuta.

Mogućnost uštede i ubrzavanja posla, prepoznali su mnogi, tako da je, od početka godine, kupce našlo već desetak ovakvih mašina, po ceni od 1750 evra za komad a neki su i iznajmljivali tresače svojim komšijama za solidnu zaradu.

 

vibracioni tresač plodova

NAJNOVIJE!!!

BLOG

Sajam poljoprivrede AGRA

Sajam poljoprivrede AGRA po 54 put

Ovogodišnji sajam poljoprivrede u organizaciji "Pomurski sejem" održan od 20. do 25. avgusta, nastavio je trend rasta. Mada je Gornja Radgona manje mesto na severu Slovenije, sajmu koji se u njemu organizuje polazi za rukom da svake godine beleži porast posetioca.

opširnije ...

Kupus - zbijenost glavice i kvalitet

Dokazano je da obilno đubrenje azotom bez adekvatne količine lako pristupačnog fosfora i kalijuma u zemljištu dovodi do formiranja slabo zbijenih, rastresitih, slabo čvrstih glavica. Zbijenost glavice kupusa određuje kvalitet.

opširnije ...

servis kombajna

Kvarovi na kombajnima u 2015.

Da se malo okrenemo i opišemo koji su nedostaci i kvarovi uočeni prošle, 2015.godine prilikom pregleda kombajna. Uočeno je dosta stradalih silent blokova, pa je bilo i dosta prekida pregleda dok se taj problem nije rešio...

opširnije ...

crni beli crveni luk

Njegovo visočanstvo LUK

Luk kao osnova mnogih jela – bilo da je sirov, dinstan ili pečen. Teško bi bilo zamisliti bilo koju kuhinju bez njega, jer predstavlja jedan od prirodnih sastojaka koji se najčešće koristi. Luk je dugo vremena poštovan, ne samo zbog ...

opširnije ...

PARTNERI